ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

 

Μας Αρέσει να μοιραζόμαστε τις καλές ειδήσεις της Ελλάδας!

 

Δεκατέσσερις ‘Ελληνες πανεπιστημιακοί περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.200 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, που προκύπτει από την απήχηση του έργου τους για την τελευταία 11ετία.

Περισσότερα

Σε αυτόν τον όρμο, στο Πόρτο Τιμόνι, στη δυτική πλευρά του, ο Οδυσσέας ζούσε τον κρυφό έρωτά του με τη Ναυσικά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευστάθιος Μπαλατσινός, μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Από αρχαιολογικές πηγές φέρεται ότι η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε τον 6ο αι. π.X., ενώ πολλοί ερευνητές ταυτίζουν το Πόρτο Τιμόνι με την ομηρική πόλη των Φαιάκων.

Περισσότερα

SOER 2020

Το ευρωπαϊκό περιβάλλον - κατάσταση και προοπτικές 2020 (SOER 2020) έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή προκλήσεων της βιωσιμότητας, που απαιτούν επείγουσες συστημικές λύσεις.

Η πρωταρχική πρόκληση αυτού του αιώνα είναι ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνουμε την ανάπτυξη ανά τον κόσμο, που ισορροπεί τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές πτυχές. Η αειφορία πρέπει να γίνει η κατευθυντήρια αρχή για φιλόδοξες και συνεκτικές πολιτικές και δράσεις σε ολόκληρη την κοινωνία.  

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: www.eea.europa.eu/soer-2020/at-a-glance