1 στις 3 εταιρίες που επαληθεύουν τον Απολογισμό Βιωσιμότητας επιλέγει την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

 

Νέστορας Παπαρούπας

CSR Product Manager

Όλοι μας στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) βρεθήκαμε πριν από λίγες ημέρες στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε πως ο Οργανισμός μας παρέμεινε για μία ακόμη χρονιά στην πρώτη θέση πανελλαδικά στον τομέα της επαλήθευσης δεδομένων βιώσιμης ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα και με βάση την πρόσφατη 8η Ετήσια Ειδική Έκδοση του περιοδικού CSR Reports, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επαλήθευσε 1 στους 3 απολογισμούς βιώσιμης ανάπτυξης (έτους 2017) που στηρίζονται σε πρότυπα ή/και οδηγίες σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη (GRI STANDARDS, GRI-G4, ΑΑ1000, Energy Consmption, Carbon Emissions).

Αναλυτικότερα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πέτυχε να πραγματοποιήσει την επαλήθευση 7 απολογισμών στην Ελλάδα με βάση τα προαναφερόμενα πρότυπα/οδηγίες. Οι εταιρίες είναι οι:

  • ΕΛΒΑΛ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
  • ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΤΕΜΕΣ (COSTA NAVARINO)
  • QUEST HOLDINGS
  • GLOBAL SUSTAIN
  • FRIGOGLASS

Το γεγονός αυτό αποτελεί το επιστέγασμα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ της TÜV HELLAS (TÜV NORD) και των επιχειρήσεων που έχουν κατανοήσει την έννοια και τη σπουδαιότητα της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι επιθεωρήσεις επαλήθευσης του Φορέα μας στηρίζονται στη συσσωρευμένη τεχνογνωσία των 31 ετών από την ίδρυση μας στην Ελλάδα και έχουν αποδεδειγμένα βοηθήσει τις επιχειρήσεις στη βελτίωση της ποιότητας των απολογισμών τους, που εκδίδονται προς ενημέρωση του καταναλωτικού και επενδυτικού κοινού.

Βασική πεποίθηση όλων μας στην TÜV HELLAS (TÜV NORD), είναι πως η επιθεώρηση επαλήθευσης πρέπει να είναι μία διαδικασία, μέσω της οποίας η επιθεωρούμενη εταιρία θα αντλήσει όλα εκείνα τα δεδομένα που θα την βοηθήσουν να επιτυγχάνει διαρκώς βελτιωμένα αποτελέσματα στον γραπτό λόγο του απολογισμού. Διατηρούμε εδώ και χρόνια την ίδια, σταθερή θέση: Οι απολογισμοί βιωσιμότητας πρέπει να ξεφύγουν από τον στενό κύκλοι της μικρής –ακόμη- κοινότητας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) στην Ελλάδα. Οι απολογισμοί επιβάλλεται να καταστούν το εργαλείο της ενεργούς επικοινωνίας των επιχειρήσεων με τους συμμετόχους τους. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της συγγραφής απολογισμών «φιλικότερων» προς το ευρύ καταναλωτικό και επενδυτικό κοινό. Επιβάλλεται να γίνουν και άλλα βήματα. Όλοι μας στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) θα είμαστε παρόντες στην προσπάθεια αυτή, αφού θεωρούμε χρέος μας την ανταπόδοση της εμπιστοσύνης σας.

Ας έχουμε λοιπόν μία δημιουργική και προπαντός βιώσιμη σεζόν!