Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΤΑΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΡΙΜΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

Λάμπρος Ζάχος

Deputy General Manager

TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Ο τομέας των Πάρκων Αναψυχής και του σχετικού εξοπλισμού αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως και ειδικά στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και Ασίας. Ο στόχος της μητρικής μας TÜV NORD για ενιαία πολιτική στην επιθεώρηση και πιστοποίηση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων αναψυχής, οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου τομέα παροχής υπηρεσιών με στόχο την εδραίωση του Φορέα μας σε έναν χώρο που ήδη κυριαρχεί, το TÜV NORD COMPETENCE CENTER AMUSEMENT RIDES.

H TÜV HELLAS έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στο Competence Center Amusement Rides καθοδηγώντας και συντονίζοντας τη διαχείριση και διενέργεια έργων επιθεώρησης για Waterparks και Waterslides σε όλο τον κόσμο. Επίσης, αναλαμβάνει με δικούς της επιθεωρητές έργα επιθεώρησης στη Μέση Ανατολή και Ασία για λογαριασμό των τοπικών γραφείων, έχοντας διαπιστεύσει τους επιθεωρητές της πέραν των Ευρωπαϊκών και διεθνών προδιαγραφών με τους τοπικά ισχύοντες κανονισμούς (όπως Dubai accreditation council rules).

Παράλληλα εκπαιδεύει επιθεωρητές τοπικών γραφείων σε όλο τον κόσμο για να υποστηρίζουν περαιτέρω περιοδικούς ελέγχους και νέα έργα και να είναι κοντά στις ανάγκες και τα προβλήματα των πελατών -λειτουργών των πάρκων.

Οι Εκθέσεις Επιθεώρησης και τα Πιστοποιητικά μας μαζί με την αποδεδειγμένη εμπειρία μας αναγνωρίζονται παγκοσμίως από τις τοπικές αρχές και κοινότητες, τους πελάτες και ταξιδιωτικούς φορείς.

Η εμπειρία μας εξαπλώνεται ήδη από το 2011 σε όλο τον κόσμο καθώς οι επιθεωρητές μας βρίσκονται όλο τον χρόνο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης επιθεωρώντας ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις σε Νορβηγία, Μεξικό, Ισπανία, Κατάρ, Dubai, Abhu Dhabi, Κάιρο, Μαλαισία και πληθώρα κατασκευών και εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθούν έργα όπως η επιθεώρηση:

Του Waterpark της LEGOLAND στη Μαλαισία, το καινούργιο Waterpark Walibi Sued στο Agen της Γαλλίας, του Waterpark DESARU στη Μαλαισία, των πάρκων της Parques Reunidos σε Ισπανία και Νορβηγία, του μοναδικού Virtual Reality (VR) Park της Emaar στο Dubai, Πίστες Αναρρίχησης και Πάρκα περιπέτειας σε Dubai, Abhu Dhabi, to το θεματικό Πάρκο και τον εξοπλισμό του στο Mirnovec Κροατίας και πολλά άλλα.

O σχεδιασμός, η κατασκευή, η εγκατάσταση και κυρίως η λειτουργία των παιχνιδιών ψυχαγωγικών πάρκων εμπεριέχουν όμως κινδύνους και προβλήματα που πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιλύονται σε κάθε φάση από τους αντίστοιχα εμπλεκόμενους.

Κλείνοντας λοιπόν για να παίζουν τα παιδιά και οι ενήλικες με ασφάλεια σε εγκαταστάσεις ψυχαγωγικών πάρκων πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι (αρχές, κρατικοί φορείς, κατασκευαστές, λειτουργοί και επιθεωρητές) στα πλαίσια της νομοθεσίας και των απαιτήσεων των προδιαγραφών να έχουν ως κύριο γνώμονα τους και μέριμνα την ασφάλεια. Ας γίνει το παιχνίδι χαρά και διασκέδαση.

Καλό Καλοκαίρι!

 

Λάμπρος Ζάχος

DEPUTY GENERAL MANAGER

TÜV HELLAS (TÜV NORD)