MENU

İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU METNİ

TÜV TEKNİK KONTROL VE BELGELENDİRME ANONİM ŞİRKETİ İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU

GENEL BİLGİLENDİRME
Tüv Teknik Kontrol ve Belgelendirme Anonim Şirketi olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda veri sorumlularına tanımlanmış yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimizi beyan ederiz. Tüv Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş, Bilgilendirme ve Aydınlatma Metninde yer alan hukuki nedenlerle ve amaçlarla kişisel veri işlenmektedir. İlgili Kişilerin hakları ve kullanma yöntemleri ayrıntılı olarak bahsi geçen Bilgilendirme ve Aydınlatma Metninde açıklanmıştır. 
Tüv Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş, 6698 sayılı Kanunun 14. maddesinin 2. fıkrası uyarınca veri sorumlusuna başvuru yapılmadan doğrudan doğruya Kurul’a başvurunun mümkün olmadığını hatırlatır. 
Bu formu doldururken tarafımıza ileteceğiniz kişisel bilgilerinizin, 6698 sayılı Kanunun 5. maddesinde gösterilen nedenler doğrultusunda Tüv Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş tarafından işlenmek zorunda olduğunu beyan ederiz. 
Başvuru Konuları 
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 11. maddesinde İlgili Kişilerin hakları düzenlenmiştir. Buna göre; 
MADDE 11- (1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili; 
a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, 
b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, 
c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, 
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, 
d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, 
e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, 
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, 
g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, 
ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme 
haklarına sahiptir.

Başvuru Yöntemleri 
Bu form, İlgili Kişilerin haklarını kullanmalarına yardımcı olmak üzere hazırlanmıştır. İlgili Kişilerin yapacakları başvurularda bu formu kullanmaları zorunlu değildir. Her halde, kimlik doğrulaması ve başvuru yöntemi bakımından bu formda belirtilen hususlar geçerli olacaktır. 
İlgili Kişiler; 

1. Bu formu doldurarak veya kendi hazırladıkları dilekçeyi ıslak imzalı olarak “Şehit Mehmet Fatih Öngül Sokak. No:5 Kat: 4 Odak Plaza, Kozyatağı Kadıköy/İSTANBUL” adresine şahsen veya vekilleri aracılığı ile teslim edebilirler. Başvuru sırasında kimlik doğrulaması yapılması zorunludur. Vekil aracılığıyla yapılan başvurularda kişisel veri talebi hakkında yetkiyi havi vekâletnamesinin aslının ibrazı gerekmektedir. 

2. Birinci maddedeki adrese, zarfın üzerine “KVK Kapsamında Bilgi Talebi” yazılarak ıslak imzalı başvuru formu ile veya kendi hazırlayacakları dilekçe ile gönderimde bulunabilirler. Başvuru sahibinin vekili de kişisel veri talebi hakkında yetkiyi havi vekâletnamesinin aslı ile birlikte posta yolu ile başvuruda bulunabilecektir. 

3. Noter aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. Noter yoluyla başvurularda da yukarıdaki adres kullanılacaktır. Yapılan bildirimin konu kısmına “KVKK Kapsamında Bilgi Talebi” yazılmalıdır. 

4. E-posta yoluyla başvuru için kvk@tuv-turkey.com adresi kullanılabilecektir. Bu yolun kullanılması halinde e-postanın konu kısmına “KVK Kapsamında Bilgi Talebi” yazılması gerekmektedir. 
Başvuruların Yanıtlanması 
Yukarıdaki koşulları taşıyan başvurular Tüv Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş tarafından ivedilikle yanıtlanır. Bu süre 30 günü geçemez. Başvurular kural olarak ücretsizdir; ancak işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi durumunda Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınabilecektir.
Tüv Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş tarafından verilecek yanıt, İlgili Kişi tarafından imza karşılığı şahsen veya vekili aracılığıyla elden teslim alınabileceği gibi, yanıt verildiğinin ispatı bakımından belirtilen adrese, elektronik posta adresine gönderilecektir. İlgili Kişinin yanıtın bildirilme yöntemini belirlemesi gerekmektedir; bir yöntem belirlenmemesi halinde, başvurunun yapıldığı yöntemle yanıt verilecektir. Tüv Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş, başvuruda bulunan kişiden ek bilgi talep etme hakkını saklı tutar.

 

Detaylı Bilgi İçin Formu İndirebilirsiniz.