Διεθνής Παρουσία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ (Competence Center Amusement & Leisure Industry)

Σκοπός

Η βιομηχανία Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας (τομέας των Πάρκων Αναψυχής) αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως, ειδικά σε περιοχές όπως της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Η εξειδίκευση ορισμένων υπαρχόντων Ευρωπαϊκών θυγατρικών του TÜV NORD διαχέεται στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού σε αναπτυσσόμενες αγορές, σε αυτόν τον τομέα, με στόχο τη δημιουργία τοπικών αρμοδιοτήτων και ικανοτήτων. Λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο το TÜV NORD ενισχύει το πελατολόγιο του και γίνεται ένας παγκόσμιος παίκτης για τη βιομηχανία της διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Στόχοι

  • Ένα ενιαίο και ισχυρό brand: το TÜV NORD
  • Σχεδιασμός ενοποιημένων και εξειδικευμένων, υψηλής ποιότητας, υπηρεσιών παγκοσμίως μέσα από ενιαίες διαδικασίες επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων αλλά και κοινή πολιτική για τη διαχείριση ποιότητας, κινδύνων και εν δυνάμει κρίσεων
  • Διεθνής πολιτική marketing και πωλήσεων συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής διαχείρισης διεθνών πελατών (κατασκευαστές + λειτουργούς πάρκων αναψυχής και διασκέδασης) μαζί με τα τοπικά γραφεία.

Τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα:

  • Οριστικοποίηση της κεντρικής Ομάδας Competence Center Amusement Rides. Δημιουργία της πρότασης για τον στρατηγικό σχεδιασμό.
  • Έγκριση Στρατηγικού Σχεδιασμού από το Διοικητικό Συμβούλιο του TÜV NORD
  • Competence Center
  • Πρώτη κοινή επιθεώρηση υδάτινων πάρκων (waterparks) στην Ισπανία από TÜV NEDERLANDS & TÜV HELLAS
  • Πρώτη Εκπαίδευση της Ομάδας Νοτιοανατολικής Ασίας στην Kuala Lumpur
  • Παρουσία της διεθνούς Ομάδας (Core Team) στην Έκθεση της IAAPA στη Βαρκελώνη
  • Παρουσία της διεθνούς Ομάδας (Core Team) στην Έκθεση της IAAPA στο Orlando
  • Έναρξη δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή και κοινές επιθεωρήσεις για Νέο Πάρκο στο Bιετνάμ από ΤΝSystems & TÜV Nederland
  • Κοινή Παρουσία στην Έκθεση στο Dubai (Dubai Amusement Trade Show)
  • Διαπίστευση TÜV NORD στο Dubai βάσει των οδηγιών του DAC (Dubai Accreditation Council) και διαπίστευση επιθεωρητών από TÜV Nederland, TÜV Hellas, TN Systems

Τρέχουσες δραστηριότητες: 

  • Τελική Επεξεργασία διεθνώς ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας για τη διενέργεια Επιθεωρήσεων Πιστοποιήσεων στον Τομέα της Βιομηχανίας Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας.
  • Επεξεργασία ενός κοινού σχεδίου (concept) εκπαίδευσης και κατάρτισης επιθεωρητών
  • Δημιουργία Υλικού Marketing

Στελέχωση του Competence Center

To Competence Center με Επικεφαλής τον Ralph Pesgens δεν είναι από μόνο του νομική οντότητα και υποστηρίζεται από την Κεντρική Ομάδα (Core Team CC).

H Κεντρική Ομάδα (Core Team) απαρτίζεται από τρία βασικά στελέχη, με εκτενή εμπειρία στον τομέα και αποδεδειγμένη προσφορά τα τελευταία χρόνια στον Όμιλο TÜV NORD. Αυτή η διεθνής ομάδα είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της πολιτικής, την ανάπτυξη διαδικασιών και πολιτικών με παγκόσμια εφαρμογή, τη διαχείριση κρίσεων και την τακτική ανταλλαγή εμπειριών καθώς και την ενημέρωση σε προδιαγραφές και τοπικές νομοθεσίες. Τα μέλη της είναι αυτή τη στιγμή τα ακόλουθα: 

  • Λάμπρος Ζάχος (TÜV Hellas)
  • Michael Krah (TN Systems)
  • Kees Bakker (TÜV Nederland)

Διευθύνουσα Επιτροπή (Steering Committee): παρατηρεί και ελέγχει την ανάπτυξη του Competence Center.

Ενεργά μέλη: TÜV NORD Systems, TÜV Nederlands, TÜV Hellas, TÜV NORD CERT, TÜV NORD Italia, TÜV Cyprus, TÜV Croatia, MEDITUV, TÜV NORD Malaysia, TÜV NORD Middle East

Εμπορικές δραστηριότητες: Συμμετοχή TÜV NORD σε όλες τις μεγάλες Εκθέσεις – Shows της Βιομηχανίας Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας με στόχο να κατατάξει το TÜV NORD ως διεθνή συνεργάτη για την Ασφάλεια σε Πάρκα Διασκέδασης, Θεματικά Πάρκα και Υδάτινα Πάρκα.

Μεγάλα Έργα:

Polar Project Orlando Florida

Η εγκατάσταση αποτελείται από μία μεγάλη κατασκευή σε μορφή πύργου με γυάλινους ανελκυστήρες που οδηγούν στο κεντρικό παρατηρητήριο, όπως και ένα μεταλλικό roller coaster που τυλίγεται γύρω από τον πύργο. Υψώνεται στα 163 μέτρα από το έδαφος. Η διαδρομή είναι 1584 μέτρα σε μήκος και διαρκεί τρία λεπτά με ταχύτητες έως και 104 χλμ/ώρα. Δίπλα σε αυτόν τον πύργο σχεδιάζονται για εγκατάσταση δύο κάθετοι Πύργοι πτώσης (Drop Towers).

Στο TÜV NORD έχει ανατεθεί η Έγκριση Μελέτης, η επιθεώρηση κατά την κατασκευή και η τελική επιθεώρηση και δοκιμές.

Legoland Malaysia

H Legoland είναι το πρώτο θεματικό πάρκο στη Μαλαισία. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 με περισσότερα από 40 διαδραστικά παιχνίδια, εγκαταστάσεις και Shows. Είναι το πρώτο θεματικό πάρκο της Legoland στην Ασία και το έκτο στον κόσμο μέχρι την ολοκλήρωση του. Δίπλα στο πάρκο ένα νέο θεματικό Legoland Water Park άνοιξε το 2013.

Στο TÜV NORD έχει ανατεθεί ο ετήσιος έλεγχος και των δύο θεματικών πάρκων. Επιπρόσθετα, μόλις τον προηγούμενο μήνα έλαβε μέρος και το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού συντήρησης.

Ferrari World Abu Dhabi

Έργο που ανέλαβε το TÜV NORD Middle East στο παγκοσμίως γνωστό θεματικό πάρκο Ferrari World. Το πάρκο αυτό κατέχει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μεταλλική κατασκευή πίστας στο χώρο που έχει κατασκευαστεί στα χρονικά. Η Formula Rossa, το πιο γρήγορο roller coaster του κόσμου βρίσκεται επίσης εδώ.

Στο TÜV NORD έχουν ανατεθεί οι τελικές δοκιμές παραλαβής και η πιστοποίηση ενός νέου προσομοιωτή Formula 1 Ferrari.

PGlobal Village Dubai

Το Global Village είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στο Dubai απευθυνόμενο σε οικογένειες. Με 30 διαφορετικά περίπτερα, καθένα από τα οποία να αντιπροσωπεύει μία διαφορετική χώρα, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για ψώνια και διασκέδαση. Ταυτόχρονα προσφέρει πολλούς χώρους εστίασης από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου μαζί με παιδικά παιχνίδια ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο χώρο του «Fantasy Island». Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997.

Στο TÜV NORD ανατέθηκε η Έγκριση Μελέτης & Σχεδιασμού, η επιθεώρηση κατά την κατασκευή και οι τελικές δοκιμές παραλαβής και η πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας 15 νέων παιχνιδιών.

New Accreditations / Νέες Διαπιστεύσεις

Το TÜV NORD απέκτησε δύο νέες διαπιστεύσεις τον Μάρτιο 2017.

  • ISO 17020 επέκταση πεδίου για τη Δανία – απαραίτητο για τις επιθεωρήσεις στη Δανία
  • DAC accreditation level 1 (Dubai) – απαραίτητο για τις επιθεωρήσεις στο Dubai. Είμαστε αυτή τη στιγμή ένας από τους διαπιστευμένους Φορείς στο Dubai με πλήρες πεδίο διαπίστευσης.