ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) δίπλα στον αθλητή Χριστόφορο Πολυδώρου.

Συγχαρητήρια για την 7η θέση στον αγώνα των 400 μ. στους 21ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων στη Μάλαγα.

Ο Χριστόφορος Πολυδώρου είναι διδάκτορας Χημείας και από το 1996 εργάζεται στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.). Παράλληλα είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού (www.psmn.gr) και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων & Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” (www.diagorasac.gr).

Το 2013 λόγω πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας αναγκάστηκε να ενταχθεί σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης (τρεις συνεδρίες αιμοκάθαρσης την εβδομάδα) γεγονός το οποίο υποβάθμισε πάρα πολύ την ποιότητα ζωής του. Το 2014 κατάφερε να κάνει μεταμόσχευση νεφρού με δότη νεφρικού μοσχεύματος τον αδελφό του. Έκτοτε, η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί αισθητά, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που του επέτρεψε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Έγινε λοιπόν μέλος στον Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων & Νεφροπαθών “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” με τον οποίο συμμετέχει σε όλους τους επίσημους αγώνες.

Η προπόνηση του είναι πολύ συχνή (5 φορές την εβδομάδα) με πρωταρχικό σκοπό την καλή κατάσταση της υγείας του και της υγείας του μοσχεύματος, καθώς επίσης και την επιτυχή συμμετοχή του σε αθλητικές διοργανώσεις. Πρόσφατα συμμετείχε στον 34ο Μαραθώνιο και στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας στους αγώνες δρόμου 5 χλμ. καθώς επίσης και στους 29ους Πανελλήνιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων. Στους τελευταίους 29ους Πανελλήνιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων & Αιμοκαθαιρόμενων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το διάστημα από 29 Μαρτίου 2017 εώς 02 Μαρτίου 2017, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ, κατέκτησε συνολικά 4 χρυσά μετάλλια (στην Ποδηλασία, στον Αγώνα δρόμου 5 χλμ., στα αγωνίσματα στίβου 100 μ. και 400 μ.) και 1 ασημένιο μετάλλιο στη ρίψη ελαστικής σφαίρας.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων είναι ταυτοχρόνως και προκριματικοί αγώνες για τη συμμετοχή μεταμοσχευμένων αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων, που πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μεταμοσχευμένων (World Transplant Games Federation, WTGF) η οποία είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Σύμφωνα με τις επιδόσεις του στους αγώνες κατάφερε και πήρε την πρόκριση για τους 21ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων, στα αγωνίσματα στίβου 100μ. και 400μ στους οποίους κατέκτησε την 7η θέση στον αγώνα των 400 μ.