5th Greek Export Forum

5th Greek Exports Forum

Το Greek Exports Forum οργανώθηκε φέτος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών

Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και την Ethos Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου

Εξωτερικών.

Πρόκειται για το συνέδριο - θεσμό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του

νευραλγικού για την ανάπτυξη της οικονομίας, εξαγωγικού τομέα. Φέτος, τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησε με εναρκτήρια ομιλία ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης.

Οι ενότητες του Forum εστίασαν στις δυνατότητες ανάπτυξης του Εξαγωγικού Τομέα και περιελάμβαναν:

1. Νέα Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης: Ο ρόλος της εξωστρέφειας.

2. Η εφαρμογή των πολιτικών για την ενίσχυση των εξαγωγών.

3. Η εφαρμογή των πολιτικών για την ενίσχυση των εξαγωγών.

4. Τα success stories εξαγωγικών επιχειρήσεων

5. Τα μέσα για την ανταγωνιστικότητα των εξαγόμενων προϊόντων. Ηλεκτρονικό Eμπόριο, Πιστοποίηση, Marketing, Cyber Security, E-Commerce, Υπηρεσίες HR

Η Πιστοποίηση των προϊόντων και των μεθόδων παραγωγής τους είναι ένα σπουδαίο κομμάτι του παζλ για την επιτυχημένη πορεία των εξαγωγών στο εξωτερικό. Δίνουν την απαραίτητη εγγύηση και ασφάλεια στον καταναλωτή της ξένης αγοράς.

Σε αυτό το σημείο ανέπτυξε τις θέσεις του Φορέα μας, ο κ. Γιάννης Οικονομίδης, Διευθυντής Πιστοποίησης, παρουσιάζοντας τα πεδία δραστηριότητας μας. Κατά τη συζήτηση και με έναυσμα τις ερωτήσεις που απηύθυνε ο συντονιστής δημοσιογράφος κ. Νίκος Υποφάντης προς το πάνελ, μας δόθηκε η δυνατότητα και σε αυτό το forum να τονίσουμε τη σημασία και τον ρόλο της πιστοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Στη συζήτηση, που ήταν εξόχως ζωντανή και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για περισσότερο από μια ώρα, παρουσιάστηκαν παραδείγματα, από την εμπειρία του Φορέα μας, επιτυχημένων ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και ορθών πρακτικών που αυτές υιοθέτησαν στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής τους.

Επίσης αναπτύχθηκαν συγκεκριμένες αναφορές στις ποιοτικές απαιτήσεις  των μεγάλων retailers της Ευρώπης προς τις ελληνικές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις και αφορούν στη ζήτηση της ικανοποίησης διεθνών προτύπων και ιδιωτικών πρωτοκόλλων.