MENU

ÇEREZ POLİTİKA METNİ

ÇEREZ POLİTİKASI

TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. olarak sahip olduğumuz www.tuv-nord.com/tr/tr/home/ web sitemizin ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktayız. Bu Çerez Kullanımı Politikası, tüm Web Sitesi ziyaretçilerimize ve kullanıcılarımıza hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını açıklamaktadır. Üyelik işlemlerinizin tamamlanarak Web Sitesi'ne üye olmanız halinde kişisel verilerinizin işlenmesine dair detaylı bilgilere Aydınlatma Metni'nde ulaşabilirsiniz.


Çerez (Cookie) nedir?

Cookie (Çerez) bir web sitesinin sizi daha sonra tanıyabilmesi için gerekli ufak bir text dosyasıdır. Bu text dosyası size özel olup, sadece bu kodu tanımlayan web sunucusu tarafından okunabilir. Kesinlikle bir virüs değildir. Sizi zaman kaybından korur, kayıt olmuşsanız daha sonraki girişlerinizde vermiş olduğunuz cevapları otomatik olarak hatırlar.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?
Genel Olarak
Şirket olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

Aydınlatma Metni kapsamındaki amaçlar doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 5. maddesinin ikinci fıkrasındaki kanuni veri işleme şartlarının en az birinin varlığı halinde kişisel verileriniz rızanız olmaksızın işlenebilecektir. Aksi hallerde, yani kanuni veri işleme şartlarının bulunmadığı durumlarda kişisel verileriniz yalnızca açık rızanızın bulunduğu hallerde işlenecektir. Her halde, Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

Çerezlerle Hangi Tür Verilerinizi İşliyoruz?

TÜV NORD GROUP sistemi kullandığımızdan dolayı aşağıdaki metinlerden bilgi alabilirsiniz.

Hangi Tür Çerezleri Hangi Şekillerde Kullanıyoruz?

TÜV NORD GROUP sistemi kullandığımızdan dolayı aşağıdaki metinlerden bilgi alabilirsiniz.

KULLANIM BAKIMINDAN ÇEREZ TÜRLERİ:

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Web Sitesi'nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.
İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.
Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi'nin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkilişime geçerek Web Sitesi'ni geliştirebilmemizi sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.
Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.

SAKLANDIĞI SÜRE BAKIMINDAN ÇEREZ TÜRLERİ:
Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kişinin bilgisayarında belirli bir tarihe veya kullanıcı tarafından silinene kadar varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu çerezler, çoğunlukla kullanıcıların site hareketlerini ve tercihlerini ölçmek amacıyla kullanılır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies): Bu çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri toplamaz. Çerez, kullanıcı ziyaret ettiği web sayfasını kapattığında veya belli bir süre pasif kaldığında silinir. Web Sitesi'nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir. Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. 

ÇEREZLERİ NASIL KONTROL EDEBİLİRSİNİZ?
Bilgisayarınızda halihazırda bulunan çerezleri silebilir ve internet gezgininize çerez kaydedilmesini/yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz.
İnternet tarayıcıları çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının veya uygulamanın yardım menüsüne bakabilirsiniz.
Örnek olarak,
"Google Chrome -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Gizlilik ve Güvenlik -> Site Ayarları -> Çerezler ve Site Verileri -> Sitelerin çerez verilerini kaydetmelerine ve okumalarına izin ver" seçeneği ile yönetebilirsiniz.
"Internet Explorer -> Ayarlar -> İnternet Seçenekleri -> Gizlilik -> Gelişmiş ayarlar" menüsünden yönetebilirsiniz.
Çoğu internet gezgini aşağıdakileri yapmanıza olanak tanır:
Kaydedilmiş çerezleri görüntüleme ve dilediklerinizi silme
Üçüncü taraf çerezleri engelleme
Belli sitelerden çerezleri engelleme
Tüm çerezleri engelleme
Internet gezginini kapattığınızda tüm çerezleri silme
Çerezleri silmeyi tercih ederseniz ilgili web sitesindeki tercihleriniz silinecektir. Ayrıca, çerezleri tamamen engellemeyi tercih ederseniz Tuv-Nord Türkiye’ye ait web siteleri dahil olmak üzere birçok web sitesi ve dijital platform düzgün çalışmayabilir.
Mobil Cihazınızda Çerezleri Kontrol etmek için ;
Apple Cihazlarda;
"Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Sil" adımları ile tarama geçmişinizi ve çerezleri temizleyebilirsiniz..
Çerezleri silip geçmişinizi tutmak için "Ayarlar -> Safari -> İleri Düzey -> Web Sitesi Verileri -> Tüm Web Sitesi Verilerini Sil" adımlarını izleyebilirsiniz.
Siteleri ziyaret ederken geçmiş verilerinin tutulmasını istemiyorsanız;
"Safari -> TUV Nord simgesi -> Özel -> Bitti" adımlarını izleyerek özel dolaşımı aktif hale getirebilirsiniz.
"Ayarlar -> Safari -> Tüm Çerezleri Engelle" adımları ile çerezleri engelleyebilirsiniz. Ancak; çerezleri engellediğinizde bazı web siteleri ve özellikler düzgün çalışmayabilir.
Android Cihazlarda;
"Chrome uygulaması -> Ayarlar -> Gizlilik -> Tarama verilerini temizle -> Çerezler, medya lisansları ve site verileri -> Verileri Temizle" seçeneği ile çerezkerinizi temizleyebilirsiniz.
"Chrome Uygulaması -> Ayarlar -> Site Ayarları -> Çerezler" seçeneği ile çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
kvk@tuv-turkey.com mail adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz 
 

NOT: TÜV NORD GROUP sistemi kullandığımzdan dolayı, daha detaylı bilgi için aşağıdaki metni inceleyebilirsiniz.

TÜV NORD GROUP

 

 

Web sitemiz çerezleri kullanmaktadır. Çerez, web sitesini ziyaret ettiklerinde kullanıcının bilgisayar sistemindeki (bilgisayar, tablet bilgisayar veya akıllı telefon) bir web portalı tarafından bırakılan küçük bir metin dosyasıdır. Kişisel veriler çerezlerde saklanabilir.

Tarayıcı ayarlarınızda, çerezlerin sizi izlemesini engelleyebilir veya üçüncü taraf çerezlerinin depolanmasını engelleyebilirsiniz. Ancak, tüm çerezleri silerseniz, daha önce kaydedilmiş herhangi bir reddetme çerezini de içerecek ve bunun sonucunda önceden kaydedilmiş itirazları tekrar bildirmeniz gerekecektir. Size, web sitesinin teknik işlevleri için kesinlikle gerekli olmayan çerezlerin kullanımı konusunda veya buna karşı bilinçli bir karar verme fırsatı vermek istiyoruz. Reklam amacıyla kullanılan çerezleri reddederseniz, gösterilen reklamların daha az uygun ve ilgi alanlarınıza göre uyarlanacağını lütfen unutmayın. Ancak yine de web sitesinden tam olarak yararlanabileceksiniz.

Web sitesinin teknik işlevleri için gerekli olan çerezler ile isteğe bağlı çerezler arasında ayrım yapıyoruz. Web sitemizi ziyaretleriniz için istediğiniz gizlilik ayarlarınızı olabildiğince tek tek yapabilmeniz için, “Teknik Olarak Gerekli”, “İstatistikler” ve “Kolaylık ve Kişiselleştirme” kategorilerine ilişkin tercihlerinizi değiştirmek için size aşağıdaki seçenekleri sunacağız.

"Teknik Olarak Gerekli" kategorisi


Bu çerezler, sitenin teknik çalışması ve ticari işletme hedeflerimizin yönetimi için gereklidir.

Web sitelerimizin bazı işlevleri, bu çerezler kullanılmadan sunulamaz. Meşru menfaatlerimize dayanarak teknik olarak gerekli çerezleri kullanıyoruz (Madde 6 (1) (f) GDPR). Meşru menfaatimiz, web sitelerimizin çalışmasını ve mümkün olduğunca kolay kullanılmasını sağlamaktır. Diğer şeylerin yanı sıra, Alman Telemedia Yasası'nın (TMG) Bölüm 13 (2) hükümlerini yerine getirmek için günlük kaydı gereklidir ve geri alınamaz.

"İstatistikler" kategorisi


Teklifimizi ve web sitemizi daha da geliştirmek için, istatistiksel ve analitik amaçlar için anonimleştirilmiş veriler topluyoruz. Bu çerezler, örneğin, ziyaretçilerin sayısını ve web sitemizin belirli sayfalarının etkisini belirlememize ve içeriğimizi optimize etmemize olanak tanır. Analitik çerezler ve etiketler, web sitelerinin en sık görüntülendiği görüntüleme sayısı ve ziyaretçi konumları ve kullanıcıların web sitelerinde geçirdiği ortalama süre gibi bilgiler gibi genel istatistikler oluşturmamıza olanak tanır. Bu, web sitelerimizin ve içeriğimizin kalitesini artırmamıza olanak tanır.

Google Analytics:


Web sitelerimizde Google Ireland Lim-ited tarafından sağlanan bir web analiz hizmeti olan Google Analytics'i, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, İrlanda'da (“Google”) kayıtlı ofisi ile kullanıyoruz. Google Analytics, cihazlarımıza web sitelerimizi kullanımınızı değerlendirmeyi mümkün kılan çerezler yerleştirir. Bu amaçla Google, örneğin, tarayıcınızı benzersiz bir şekilde tanımlamak için veri toplar ve web sitelerimizi ne zaman ve ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz, web sitelerimizde ne kadar zaman geçirdiğiniz ve web sitelerimizle nasıl etkileşim kurduğunuzla ilgili bilgileri kaydeder (daha fazla bilgi için) bilgi için buraya bakın).

“Get._anonymizeIP ();” ekledik Google Analytics kodunu girin. Bu, Google'a IP adresinizi kısaltmasını söyler ve anonimleştirilmiş değerlendirmeyi etkinleştirir. IP adresleri AB veya Avrupa Ekonomik Alanı içinde kısaltılır. Sadece istisnai durumlarda tam IP adresi ABD'deki bir Google sunucusuna iletilecek ve orada kesilecektir. Tarayıcınız tarafından Google Analytics kapsamında iletilen IP adresi, Google tarafından tutulan diğer verilerle birleştirilmez. Çerezler yoluyla elde edilen veriler genellikle ABD'deki bir Google sunucusuna iletilir ve orada saklanır. Veri koruma standartlarına uyum ve haklarınızın korunması, Google'ın AB-ABD Gizlilik Kalkanı kapsamında sertifikasyonu ile sağlanmaktadır. Google, onay verilmiş, yasal nedenlerle gerekli olması halinde üçüncü taraflara veri iletir veya bu tür verilerin Google adına işlenmesi ile bu tür üçüncü taraflar görevlendirilir.

Bizim adımıza, Google, web sitelerimizin kullanımını değerlendirmek, web sitesi etkinliği hakkında raporlar derlemek ve web sitesi etkinliği ve İnternet kullanımı ile ilgili daha fazla hizmet sunmak için Google Analytics aracılığıyla toplanan verileri kullanır. Google Analytics'i yalnızca sizin izninizle kullanıyoruz. Web sitelerimize eriştiğinizde onayınızı çerez şeridi aracılığıyla alıyoruz (katılım prosedürü). Google Analytics aracılığıyla toplanan veriler depolanır ve düzenli olarak silinir. Varsayılan olarak, oturumlar etkinlik olmadan 30 dakika sonra ve kampanyalar altı ay sonra sona erer. Kampanyalar için süre iki yıla kadar olabilir. Google’ın kullanım şartları ve veri koruması hakkında daha fazla bilgi için bkz. Https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/gb veya policies.google.com. Tarayıcı yazılımınızı buna göre ayarlayarak çerezlerin depolanmasını önleyebilirsiniz; ancak, bu durumda, bu web sitesinin tüm işlevlerinden tam olarak yararlanamayabileceğinizi belirtmek isteriz. Ayrıca, çerez tarafından oluşturulan web sitesini (IP adresiniz dahil) kullanımınızla ilgili verilerin Google tarafından toplanmasını ve tarayıcı eklentisini indirip yükleyerek bu verilerin Google tarafından işlenmesini de önleyebilirsiniz. Devre dışı bırakma çerezleri, bu web sitesini ziyaret ettiğinizde verilerinizin gelecekte toplanmasını önler.

Daha fazla bilgi için Google Gizlilik Politikası'na (https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/gb veya https://policies.google.com/privacy) bakın.

Sözleşmeli veri işleme


Sözleşmeli veri işleme için Google ile bir sözleşme imzaladık ve Google Analytics'i kullanırken Alman veri koruma yetkililerinin katı gereksinimlerini tam olarak yerine getirdik. “Kolaylık ve Kişiselleştirme” kategorisi Siteyi daha kolay kullanabilmeniz için bu çerezleri kullanıyoruz. Örneğin, siteye geri döndüğünüzde site daha hızlı ve daha kolay yüklenir.

Bu kategorideki çerezler, ilgi alanlarınızla eşleşen kişiselleştirilmiş içeriği göstermek için de kullanılır. Bu size teklifler sunmamızı sağlar. İzninize göre işlevsellik çerezleri, analitik çerezler ve reklam çerezleri kullanıyoruz (Madde 6 (1a) GDPR). Kullandığımız bazı çerezler tarayıcı kapatıldıktan sonra otomatik olarak silinir (oturum çerezleri), diğerleri ise cihazınızda kalıcı olarak kalır ve tarayıcımızı tanımamıza izin verir (kalıcı çerezler). Çerezlerin kullanımı üzerinde tam kontrole sahipsiniz ve tarayıcınızı çerezleri silecek, çerezlerin depolanmasını tamamen devre dışı bırakacak veya belirli çerezleri seçici olarak kabul edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu ayarların nasıl değiştirileceğini öğrenmek için lütfen tarayıcınızın yardım özelliklerini kullanın. Bu, web sitelerimizin işlevselliğini sınırlayabilir.

KVKK’nın 11. maddesi gereği haklarınız;


Şirketimize başvurarak, kişisel verilerinizin;

  1. İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. İşlenmişse bilgi talep etme,
  3. İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  5. Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  6. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  7. Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  8. Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirketimize iletebilirsiniz.

İletişim bilgilerimizi sayfamızın alt kısmında bulabilirsiniz.

kvk@tuv-turkey.com mail adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.