Who We Are

Μιχάλης Αλεξίου

Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων

Ονομάζομαι Μιχάλης Αλεξίου, είμαι μηχανικός συστημάτων υπολογιστών και βρίσκομαι στην TÜV HELLAS (TÜV NORD) 1½ περίπου χρόνο. Έχω 20ετή εμπειρία στον χώρο της πληροφορικής και τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκα στην ασφάλεια συστημάτων και την προστασία δεδομένων.

Ανήκω στη Διεύθυνση Πιστοποίησης Συστημάτων και διενεργώ επιθεωρήσεις ISO27001:2013, Information security management systems, ISO/IEC 20000-1:2011, Information technology -- Service management, και ISO9001:2015 Συστημάτων διαχείρισης Ποιότητας.

Παράλληλα, συμμετέχω στον κύκλο έκδοσης πιστοποιητικών στο Certification Center, κυρίως για τις επιθεωρήσεις στους ανωτέρω τομείς.

Συμμετείχα στο έργο προσαρμογής στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR), έχω ορισθεί DPO (Data Protection Officer) κι ως εκ τούτου εμπλέκομαι στα ζητήματα που αφορούν το ΙΤ και την προσπάθεια για ψηφιακή αναβάθμιση της TÜV HELLAS και γενικά του Ομίλου (TÜV NORD).

Σε αυτά τα πλαίσια μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στην TÜV NORD Ακαδημία Εκπαίδευσης Ψηφιακών Επαγγελματιών (TÜV NORD Digital Academy) και να αποτελώ μέρος της 1ης γενιάς πιστοποιημένων Digital Experts όπως και πρεσβευτής της διάθεσης για αλλαγή και ανανέωσης εσωτερικά, αλλά και σε όλο το φάσμα επιρροής της εταιρείας μας.

Ο ελεύθερος χρόνος μου μοιράζεται στον μοντέρνο χορό, κιθάρα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, εκμάθηση Αγγλικών και γενικά σε όσες δραστηριότητες αναλογούν σε έναν πατέρα της σημερινής εποχής.

Μου αρέσει η μουσική και η παρέα με φίλους!